Produkcja rolnicza, ogrodnicza i sadownicza

Rolnictwo ekologiczne i stosowane w nim nawozy znajdują się obecnie w spektrum zainteresowania licznych konsumentów, przywiązujących coraz większą wagę do biologicznej jakości żywności.
Rosnąca świadomość konieczności ochrony środowiska naturalnego skłania wielu z nich do preferowania zakupu produktów pochodzących z rolnictwa ekologicznego, w którym nawożenie stanowi jeden z kluczowych elementów. Do rozszerzania się tego trendu przyczynia się także narastająca wśród nabywców potrzeba zdrowego odżywiania. Nawozy organiczne wykorzystywane w rolnictwie ekologicznym przyczyniają się do utrzymania zasobnej w substancje pokarmowe gleby, będącej w stanie dać plony, z których wytwory spełniają następnie w diecie człowieka funkcję prozdrowotną.
Nie tylko nawożenie w rolnictwie ekologicznym aktywnie wzmagają biostymulatory wzrostu roślin, które skutecznie chronią je w okresie zimowym oraz wydajnie pobudzają ich wzrost na wiosnę.
Biostymulatory – wspomagaj wzrost roślin ekologicznie!
Ogromne znaczenie dla ilości i jakości plonu zbóż ozimych i rzepaku ma ich stan po przezimowaniu. To bardzo istotne, o czym przekonało się już wielu producentów rolnych.
Czy możemy mieć na to wpływ? Otóż Możemy!
Bio-algeen S90 plus 2 to już dobrze znany organiczny stymulator wzrostu roślin, zawierający w swym składzie między innymi 90 grup związków chemicznych. Stosowanie biostymulatorów w rolnictwie jesienią na oziminy ma głęboki sens.
Rośliny potraktowane preparatem bio-algeen S90 plus 2 wykazują znaczny rozrost systemu korzeniowego i silne krzewienie. Ponadto w tak wczesnej fazie rozwojowej, dostarczamy wraz z preparatem organiczne związki, zawierające ważne pierwiastki mikroelementowe i ultramikroelementowe. Jednym z najistotniejszych składników preparatu jest jednak duże zagęszczenie soku komórkowego albuminami (oligosacharydami) pochodzącymi z surowca (alga: Ascophyllum Nodosum). Powoduje to wzrost odporności w niskich temperaturach.
Przygotowane jesienią za pomocą biostymulatorów dla roślin uprawnych oziminy i rzepak, mają znacznie podwyższoną zimotrwałość, a to dobra droga do prawidłowej, wiosennej wegetacji.